SPÓŁKA NIE TYLKO CUKROWA. INWESTYCJE I MODERNIZACJE W POLSKIEJ BRANŻY PRZETWÓRCZEJ

Krajowa Spółka Cukrowa SA (KSC SA) powstała w 2002 r. i jest obecnie największym w Polsce i ósmym co do wielkości producentem cukru buraczanego w Europie. Spółka realizuje strategię zakładającą dywersyfikację i optymalizację działalności, co ma zminimalizować ryzyko związane ze skutkami zniesienia kwot cukrowych w 2017 r. Dzięki realizacji strategii została utworzona Grupa Kapitałowa Krajowej Spółki Cukrowej SA, która jest jednym z największych producentów artykułów rolno-spożywczych w Polsce.

Na bazie KSC SA powstaje Krajowa Grupa Spożywcza, której utworzenie ogłosił minister rolnictwa i rozwoju wsi, Jan Krzysztof Ardanowski, podczas tegorocznych Dożynek Prezydenckich w Spale.
[pozostało do przeczytania 80% tekstu]
Dostęp do artykułów: