Przekaż 1,5% na media Strefy Wolnego Słowa. Dziękujemy! Przekaż TERAZ » x

Królowa stołu

Dodano: 02/07/2019 - Nr 27 z 3 lipca 2019
Na śniadanie, obiad, kolację – sałatka. Do pracy na zdrowy, pełnowartościowy posiłek – sałatka. Gdy wpadną niespodziewani goście, z opresji wybawi nas oczywiście – sałatka. Króluje zarówno w codziennym menu, jak i podczas wystawnych przyjęć.   Sałatki to kulinarny projekt dla każdego, bo do ich przygotowania możemy wykorzystać wszystko, co mamy pod ręką. Niektórzy twierdzą nawet, że to sposób na czyszczenie lodówki i podążanie modnym nurtem nawołującym do niemarnowania jedzenia. Jednak teraz, gdy sezon na świeże warzywa i owoce w pełni, warto zajrzeć do pobliskiego warzywniaka i co drugi dzień zaopatrzyć się w jędrne produkty na smaczną i zdrową sałatkę. Warto jednak pamiętać o kilku zasadach. Po pierwsze, baza. Wiosną i latem są nią najczęściej zielone liście, czyli sałaty, szpinak, jarmuż, cykoria i zioła. Kolejny krok – kolor. Najlepiej dodać warzywa i owoce w trzech różnych kolorach. Ale uwaga! Nie wszystkie połączenia są wskazane. Pomidor, papryka czy natka
     
19%
pozostało do przeczytania: 81%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl

W tym numerze