JESTEŚMY W USA. CZAS COŚ ZJEŚĆ. POZNAJ STANY ZJEDNOCZONE OD KUCHNI

PODRÓŻE [WIZY DO USA. CZĘŚĆ 12]

Specjalnie dla Czytelników „Gazety Polskiej” prezentujemy cykl podpowiedzi i porad, jak skutecznie i szybko wyrobić wizę do Stanów Zjednoczonych. W poprzednich odcinkach omówiliśmy etap podróży aż do wyjścia z amerykańskiego lotniska. Zwracaliśmy też uwagę na konieczność poprawnego wypełniania deklaracji podróży, tak żeby bezstresowo przejść przez kontrolę celną. Otrzymanie wizy do USA nie jest obecnie problemem, co udowadnialiśmy w poprzednich odcinkach cyklu. Pokazują to także dane. Jak mówił rzecznik LOT Adrian Kubicki, statystycznie tylko pięć osób na 100 nie otrzymuje wizy. Teraz czas na kolejną garść praktycznych informacji przed upragnioną podróżą za ocean. Dziś kuchnia. A w zasadzie kuchnie, bo Ameryka Północna to prawdziwy misz masz smaków. Gdy myślimy o amerykańskiej kuchni, od razu przychodzą nam na myśl wielkie hamburgery, jakże inna od włoskiej pizza czy kultowe hot dogi na nowojorskim Times Square. To także pyszne steki i mięso z grilla – słynne BBQ (
     
31%
pozostało do przeczytania: 69%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl

W tym numerze