Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Sezon na dania jednogarnkowe

Dodano: 04/03/2025 - Nr 10 z 05 marca 2025

Łatwe w przygotowaniu, sycące i niedrogie – takie właśnie są dania jednogarnkowe. Znane we wszystkich kuchniach świata. To idealny obiad do szybkiego podgrzania w domu i w pracy.

Eintopf z wołowiną

700 g mięsa wołowego gulaszowego

3 cebule

2 czerwone papryki

1 żółta papryka

4 łodygi selera naciowego 

3 marchewki

500 g ziemniaków

500 ml bulionu 

4 ząbki czosnku

3 łyżki przecieru pomidorowego

800 g ciecierzycy konserwowej

3 łyżki masła

1 łyżka oleju

3 liście laurowe

4 całe ziela angielskie

2 łyżki mielonej wędzonej papryki

1 łyżeczka mielonej ostrej papryki

1/2 łyżeczki mielonego kminku

sól

pieprz

Mięso pokrój w 3-cm kostkę, cebulę w piórka. Obrane ziemniaki i marchew pokrój w 3-cm kostkę, łodygi selera i paprykę – w podobnej wielkości kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę. W dużym garnku z grubym dnem

     
32%
pozostało do przeczytania: 68%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów oraz lektora na gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas [email protected]

W tym numerze