Pyszne, zdrowe, kolorowe

Kulinaria [Sałatki owocowe]
Czy może być lepszy deser na lato niż kolorowa sałatka owocowa? Jest smaczna, zdrowa, kochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. Odpowiednio podana stanowi przyjemność nie tylko dla podniebienia, lecz także dla oczu. Jej największą zaletą jest to, że możemy do jej przygotowania wykorzystać wszystkie owoce, które akurat mamy pod ręką. Latem naprawdę jest w czym wybierać. Pyszne kompozycje można tworzyć, wykorzystując rodzime sezonowe owoce leśne, wiśnie, śliwki, morele, arbuzy czy agrest. To doskonały sposób, by w pełni wykorzystać ich prozdrowotne właściwości i nacieszyć się ich smakiem. Owoce sezonowe możemy łączyć w sałatkach z dostępnymi przez cały rok cytrusami, kiwi, świeżym ananasem czy winogronami. Warto pamiętać, że niektóre owoce ciemnieją po obraniu, jak choćby banany czy
19%
pozostało do przeczytania: 81%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Interesuje Cię pakiet wielu subskrypcji? Napisz do nas redakcja@www.gazetapolska.pl

W tym numerze