Aby grill nie był nudny

Kulinaria [Dipy]

Grillowanie podczas plenerowych i ogrodowych imprez w gronie rodziny i przyjaciół to ulubiony sposób spędzania letnich wieczorów. Obowiązkowy element programu to oczywiście mięsa i warzywa, ale ich smak urozmaicają lub łagodzą sosy i dipy. Niezależnie od tego, czy grillujesz mięso czy warzywa, idealnym dodatkiem do każdej potrawy będzie własnoręcznie przygotowany dip.   W przydomowych ogrodach, parkach i nad wodą unosi się aromat grillowanych mięs i warzyw. Na rusztach skwierczą peklowane żeberka, szaszłyki, domowe burgery, ryby. Jeszcze do niedawna te pięknie wypieczone smakołyki podawane były w towarzystwie keczupu i musztardy. To już przeszłość, bo dziś przygotowując imprezę przy grillu, szukamy pomysłów na oryginalne sosy i dipy. Unikajmy jednak tych gotowych, sprzedawanych w marketach. Są ciężkie dla żołądka i zakwaszające, a w ich składzie znajdziemy cała masę nieznanych związków chemicznych. Lepiej przygotować dipy samemu. Wszak nasz sos nie musi mieć trwałości
     
28%
pozostało do przeczytania: 72%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl

W tym numerze