Noworoczna domówka ze smakiem

Kulinaria [Przekąski na karnawał]

Właśnie rozpoczął się czas zabaw i radości. Wielu z nas spędzi karnawałowe chwile na domowych przyjęciach w gronie znajomych. Oprócz wystrzałowych kreacji i dobrej muzyki trzeba pamiętać, by zadbać o odpowiednie menu. Na kameralne imprezy najlepiej przygotować szybkie i nieskomplikowane przysmaki. Najlepszym rozwiązaniem będą tzw. finger foods, czyli małe przystawki, które je się palcami. Ma być elegancko, smacznie i kolorowo, ale to nie znaczy, że gospodarz musi stać cały dzień przy kuchni. Część dań można przygotować dzień, a nawet 2 dni wcześniej i serwować, kiedy goście już przyjdą. Pamiętajmy, że podczas takich imprez przeważnie pojawia się alkohol, więc musimy zjeść coś treściwego. Doskonale sprawdzą się małe kanapeczki – tartinki. Najlepiej przygotować je z różnorodnymi,
19%
pozostało do przeczytania: 81%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Interesuje Cię pakiet wielu subskrypcji? Napisz do nas redakcja@www.gazetapolska.pl

W tym numerze