Warzywa z grilla

Kulinaria [Wege z ognia]
Grill bez mięsa to dla wielu całkowita abstrakcja. Zapewniam, że to możliwe, a jeśli nie całkowicie bez mięsa, to na pewno z dużą porcją warzyw. Grillowanie podczas letnich weekendów już na stale wpisało się w naszą tradycję. To idealny czas, by zaserwować sobie kulinarną ucztę na świeżym powietrzu w gronie bliskich. W letnie weekendy już od piątkowego popołudnia w powietrzu unosi się zapach grillowanej karkówki lub kiełbasy, bo te dania to niekwestionowane hity takich biesiad. Dużo rzadziej na ruszcie pojawiają się warzywa. To wielki błąd, bo inspirując się bogactwem młodych warzyw, których w tym czasie mamy wielki wybór, możemy odkryć zupełnie nowe oblicze grilla. Grillowane warzywa to nie tylko doskonały dodatek do mięsa czy sałatek. Mogą z powodzeniem zastąpić mięso, a
16%
pozostało do przeczytania: 84%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Interesuje Cię pakiet wielu subskrypcji? Napisz do nas redakcja@www.gazetapolska.pl

W tym numerze