Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Warzywa z grilla

Dodano: 16/07/2019 - Nr 29 z 17 lipca 2019
Grill bez mięsa to dla wielu całkowita abstrakcja. Zapewniam, że to możliwe, a jeśli nie całkowicie bez mięsa, to na pewno z dużą porcją warzyw. Grillowanie podczas letnich weekendów już na stale wpisało się w naszą tradycję. To idealny czas, by zaserwować sobie kulinarną ucztę na świeżym powietrzu w gronie bliskich. W letnie weekendy już od piątkowego popołudnia w powietrzu unosi się zapach grillowanej karkówki lub kiełbasy, bo te dania to niekwestionowane hity takich biesiad. Dużo rzadziej na ruszcie pojawiają się warzywa. To wielki błąd, bo inspirując się bogactwem młodych warzyw, których w tym czasie mamy wielki wybór, możemy odkryć zupełnie nowe oblicze grilla. Grillowane warzywa to nie tylko doskonały dodatek do mięsa czy sałatek. Mogą z powodzeniem zastąpić mięso, a przygotowane z nich na ruszcie potrawy przypadną do gustu nie tylko wegetarianom. Najczęściej na ruszcie ląduje cukinia, papryka i pieczarki. Zwykle skrapiamy je olejem i podpiekamy obok mięsa, co
     
20%
pozostało do przeczytania: 80%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl

W tym numerze