Przekaż 1,5% na media Strefy Wolnego Słowa. Dziękujemy! Przekaż TERAZ » x

Czas na majówkę!

Dodano: 07/05/2019 - Nr 19 z 8 maja 2019
Dni wolne od pracy, wyjazdy za miasto, spacery, pikniki. Nadchodzi czas majówek. Piękna pogoda, miłe towarzystwo i wygodny koc to podstawa, ale trzeba również zadbać o coś smacznego do przekąszenia. Długi weekend majowy przed nami. Mam nadzieję, że będziemy mogli cieszyć się piękną, słoneczną pogodą. A skoro maj, słońce i długi weekend, to i pikniki, i grille. Najlepiej postawić na coś lekkiego i naturalnego. I oczywiście unikać dań, które szybko się psują lub roztapiają. Swoistym must-have każdej majówki są wiosenne kanapki, obowiązkowo ze świeżymi warzywami. Warto jednak pamiętać, że lepiej zabrać składniki w osobnych pojemnikach i skomponować kanapki tuż przed konsumpcją. Nie będą „wymęczone” podróżą, a warzywa zapakowane w plastikowych pojemnikach zachowają świeżość i jędrność. Jeśli nie jesteśmy zwolennikami kanapek, możemy wybrać coś bardziej wyrafinowanego. Doskonałą propozycją będą na przykład naleśniki z szynką lub piersią z kurczaka i warzywami, kruche
     
23%
pozostało do przeczytania: 77%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl

W tym numerze