Nie zasypiać gruszek w popiele!

Kulinaria [Gruszki]
Paryżanka, Williams, Konferencja lub Klapsa do wyboru, do koloru. Idealna zarówno na deser, jak i w wersji wytrawnej. Mimo że zima już puka do naszych drzwi, my wciąż możemy rozkoszować się smakiem świeżych gruszek. „Mam ochotę na gruszki” – powiedziała moja córka i z miną anioła zapytała: – „Kupisz?”. Kupię, bo chociaż powitaliśmy już grudzień, to dzięki stosowaniu nowoczesnych technologii przechowalniczych nawet takimi nietrwałymi owocami jak gruszki możemy cieszyć się przez cały rok. I dobrze, bo gruszki są zdrowe i pyszne a ich spożywanie dobrze wpływa na trawienie i przyspiesza metabolizm. Najczęściej jadamy je w formie surowej przekąski, ale ten jesienny owoc ma naprawdę wiele zastosowań, a w przepisach kulinarnych wymieniany był już od wieków. Na słodko lub na słono, surowe i
16%
pozostało do przeczytania: 84%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Interesuje Cię pakiet wielu subskrypcji? Napisz do nas redakcja@www.gazetapolska.pl

W tym numerze