Przekaż 1,5% na media Strefy Wolnego Słowa. Dziękujemy! Przekaż TERAZ » x

Cały obiad w jednym garnku

Dodano: 02/04/2019 - Nr 14 z 3 kwietnia 2019
Są sycące, pożywne, łatwe w przygotowaniu. Przyrządzanie ich nie zabierze ci wiele czasu, a dodatkowo nie ma po nich dużo zmywania, w użyciu jest tylko jeden garnek! Tempo życia sprawia, że dziś mało kto ma czas na długie pichcenie. Szczególnie w ciągu tygodnia, gdy wracamy do domu i trzeba przygotować coś ciepłego na kolację lub późny obiad, to właśnie dania jednogarnkowe są doskonałym rozwiązaniem. Nie wymagają przestrzegania wielu rygorystycznych zasad w czasie gotowania, wystarczy wrzucić wszystko do jednego naczynia i potrawa robi się sama. Pomysły mogą być różne. Od sprawdzonych, znanych wszystkim przepisów po mniej popularne, niekiedy zapożyczone z tradycji kulinarnych innych narodów albo po prostu będące wynikiem własnych eksperymentów. Tradycja przyrządzania sycących i aromatycznych dań w jednym naczyniu ma długą historię i sięga najdalszych zakątków świata. Amerykanie mają chili, Marokańczycy tażin, Hindusi curry, Francuzi ragout, my bigos czy flaki. Łączy
     
21%
pozostało do przeczytania: 79%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl

W tym numerze