Bitwa o Polskę
Premier Donald Tusk to polityk, który nic nie zrobi dla bezpieczeństwa Polski, czego dowodzi cały jego polityczny życiorys. Jednocześnie zrobi wszystko, by od zajmowania się bezpieczeństwem Polski...
Ich właściwości są doceniane od tysiącleci. Z winnych jagód powstaje najlepsze wino, zdrowy olej i smaczne rodzynki i co najważniejsze – ta długowieczna roślina chroni przed chorobami cywilizacyjnymi.
Czy wiesz, że... Surowe winogrona świetnie sprawdzą się w wypiekach, deserach, sałatkach oraz sosach. Dobrze komponują się również z lodami, bitą śmietaną, bakaliami i czekoladą. W sałatkach owocowych wyśmienicie smakują z bananami, pomarańczami, jabłkami, truskawkami, kiwi, jagodami, borówkami, gruszkami oraz malinami. Są niezastąpione, gdy serwujemy deskę serów. Najczęściej jemy je na surowo, ale to niejedyne oblicze winogron. Przygotowuje się z nich wino, soki, dżemy, konfitury i ocet. Z ususzonych winogron powstają popularne rodzynki, zaś z pestek owoców produkuje się olej – dodatek do sałatek, warzyw oraz mięs. W kuchniach Turcji, Grecji, na Bałkanach, a także w Azerbejdżanie i krajach Azji Środkowej popularnością cieszą się liście winogron, z których
SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów oraz lektora na gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas [email protected]