Ruda WRON-a rozdrażniona
– PiS nie podsłuchiwał Lewicy, a stało się to za Tuska – mówi zirytowany poseł tego ugrupowania. Na Lewicy nikt nie wierzy, że posiedzenie jej klubu podsłuchało się samo. Wcześniej Tusk wykorzystał...
Wszyscy czasem jadamy kwiaty, bo przecież kalafior czy karczoch to nic innego jak kwiatowe pąki. Jednak stokrotka czy bratek na talerzu to wciąż jeszcze kulinarna ekstrawagancja.
Czy wiesz, że... Do jedzenia nie nadają się: barwinek, hiacynt, jaskier, konwalia, krokus czy naparstnica. Kwiaty z kwiaciarni także nie nadają się do jedzenia, najlepiej używać ich tylko do dekoracji. Są dorodne i piękne, bo do ich uprawy stosuje się dużo nawozów. W rumiankach wyczujemy nutkę jabłka, stokrotki są lekko miętowe. Smak dań orientalnych podkreśli dodanie złocieni dalmatyńskich. Płatkami lekko pikantnego słonecznika albo goździków ogrodowych dodamy charakteru zwykłej kanapce czy prostej zupie. Kwiaty nagietka zabarwią na żółto ryż, wyostrzą smak sera, jogurtów czy masła. Kwiaty cukinii, dyni, akacji oraz nasturcji nadają się do smażenia w cieście naleśnikowym albo omletowym. Pączki błękitnej cykorii można marynować, pierwiosnki, fiołki iSUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl