Bitwa o Polskę
Premier Donald Tusk to polityk, który nic nie zrobi dla bezpieczeństwa Polski, czego dowodzi cały jego polityczny życiorys. Jednocześnie zrobi wszystko, by od zajmowania się bezpieczeństwem Polski...
Delikatna, rozpływająca się w ustach młoda kapusta. Duszona, zasmażona lub ugotowana. Tak wyczekiwana po zimnie, tak zielona, radosna i świeża. Ze straganów wręcz krzyczy – wiosna, już jest wiosna.
Czy wiesz, że... Młoda kapusta to nic innego jak wczesna odmiana typowej białej kapusty. Dostępna jest od maja do lipca. Ma kruche liście, jest delikatniejsza w smaku i słodsza. Jej zastosowanie jest podobne jak białej, ale wykonane z jej wykorzystaniem dania są zdecydowanie łagodniejsze w smaku. Ma wiele zastosowań kulinarnych i jedno jest pewne – zawsze świetnie smakuje. Wspaniała na surowo w surówkach czy w postaci soku. Świeże, poszatkowane liście można dodać do zup jarzynowych. Zasmażana z koperkiem, w postaci delikatnego bigosu czy intensywnie zielonych gołąbków będzie idealnym daniem na wiosenny obiad. Doskonale smakuje z prostymi dodatkami, takimi jak szczypiorek, koperek, cebula, pieczarki i pomidory, a także z boczkiem lub kiełbasą.
SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów oraz lektora na gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas [email protected]