CIA nie ufa resetowcom od Tuska
Prokuratura Okręgowa w Warszawie umorzyła śledztwo przeciwko współpracującym z FSB byłym szefom Służby Kontrwywiadu Wojskowego – gen. Januszowi Noskowi, gen. Piotrowi Pytlowi oraz płk. Krzysztofowi...
Ta malutkich rozmiarów kapusta niestety nie cieszy się taką popularnością, na jaką zasługuje. A wystarczy przełamać jej specyficzny, gorzkawy smak czymś pysznym i przekonać się, że dobrze przyrządzona jest naprawdę smaczna, a przy tym niezwykle zdrowa.
Czy wiesz, że... W zielonych listkach brukselki zawartych jest mnóstwo witamin i minerałów, które działają korzystnie na płodność, regulują ciśnienie krwi, poprawiają pracę serca i wykazują właściwości antynowotworowe. 100 g brukselki dostarcza aż 20 proc. dziennego zapotrzebowania na błonnik – odpowiedzialny za uczucie sytości i prawidłową pracę jelit. Żeby pozbyć się gorzkiego smaku tego warzywa, wystarczy gotować je bez przykrycia, by mogły ulotnić się niezbyt lubiane aromatyczne związki, a do gotowania dodać sól, łyżkę cukru i trochę mleka. Można również świeżą brukselkę włożyć na noc do zamrażarki i gotować ją następnego dnia. Po zamrożeniu warzywo traci naturalną goryczkę, aleSUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl