Alkotubkowa putinada
Choć sprawa alkotubek, czyli alkoholu sprzedawanego w saszetkach, przypominających opakowania z musami owocowymi, równie szybko „zdechła”, jak się pojawiła, to jest ona symptomatyczna i pokazuje...
Smaczny i zdrowy grill to nie tylko wybór mięs oraz warzyw serwowanych z gorącego rusztu. Skwierczące smakołyki zyskają piękną oprawę podane w towarzystwie sosów. Łagodne, słodkie lub pikantne dipy podkreślą i wzbogacą smak potraw i dostarczą witamin.
Czy wiesz, że... Dip powinien mieć wyraźny smak. Większość przepisów przewiduje więc dodatek świeżych ziół oraz korzennych przypraw. Cennymi dodatkami smakowymi są również czosnek, ostre papryczki, soki z cytrusów i musztarda. Salsa, chimichurri, guacamole czy humus to gęste sosy na bazie warzyw. Połączenie na przykład słodyczy czerwonej fasoli z ostrością papryczki chili to idealny dodatek do karkówki. Najprostsze do wykonania są dipy na bazie majonezu i jogurtu – wystarczy tylko połączyć je z kilkoma składnikami, takimi jak świeże zioła czy przyprawy, by otrzymać dip ziołowy albo dip miętowy. Obydwa będą dobrze pasowały do karkówki i innych czerwonych mięs. Dip miętowy podkreśli smak baraniny lubSUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl