Bitwa o Polskę
Premier Donald Tusk to polityk, który nic nie zrobi dla bezpieczeństwa Polski, czego dowodzi cały jego polityczny życiorys. Jednocześnie zrobi wszystko, by od zajmowania się bezpieczeństwem Polski...
Jasne, ciemne, czasem z robakiem w środku. Nieważne jakie – ważne, że słodkie i soczyste. Takie są czereśnie. Najlepiej smakują prosto z drzewa, tylko wypłukane pod strumieniem zimnej wody, ale dla poszukujących nowych smaków mogą być dodatkiem do wielu letnich dań.
Czy wiesz, że... Czereśnie to doskonała przekąska dla osób dbających o linię (100 g owocu to tylko 50 kalorii). Oczyszczają i odtruwają organizm, usuwając z niego toksyny oraz szkodliwe produkty przemiany materii. Doskonale nawadniają ciało, a spora dawka potasu pozwala na usuwanie obrzęków i opu-chlizn. W sezonie czereśniowym warto zrobić sobie jedno-, dwudniową oczyszczającą monodietę czereśniową. Taka dieta jest lekka, ale jednocześnie nie powoduje uczucia głodu. Czereśnie są sycą-ce, dlatego bez problemu można przetrwać dwa dni na samych owocach. Smak czereśni można zatrzymać w słoiczkach, przygotowując z nich różne przetwory. Dżemy, konfitury, kompoty i soki z czereśni
SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów oraz lektora na gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas [email protected]