Bitwa o Polskę
Premier Donald Tusk to polityk, który nic nie zrobi dla bezpieczeństwa Polski, czego dowodzi cały jego polityczny życiorys. Jednocześnie zrobi wszystko, by od zajmowania się bezpieczeństwem Polski...
Warzywa na grillu sprawdzają się świetnie, gdyż są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Ci, którym znudziły się typowe kiełbaski i mięsa z rusztu, mogą wypróbować kolorowe, pyszne i pełne witamin grillowane warzywa.
Czy wiesz, że... Na rusztach często lądują ziemniaki, pieczarki, cukinia i bakłażan, rzadziej szparagi czy bataty. Warto spróbować grillowanego w plastrach kalafiora z curry, słodkiego pora z jogurtowym sosem, soczystych młodych marchewek, a nawet młodej kapusty. Wiosenne warzywa, po dokładnym umyciu, grillujemy w całości, nie obieramy ich ze skórki, dzięki temu zachowają wszystkie wartości odżywcze. Do przygotowania najprostszej marynaty do warzyw potrzebujemy octu balsamicznego i sosu sojowego. Do octowo-sojowej mieszanki dodajemy czosnek, gałązki świeżych ziół (tymianku, oregano, bazylii, rozmarynu). Jeśli lubimy ostrzejsze smaki, dorzucamy posiekaną papryczkę chili oczyszczoną z pestek. Tak przygotowane warzywa odstawiamy do
SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów oraz lektora na gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas [email protected]