Bezrobocie nadciąga nad Polskę
Tylko w pierwszym kwartale 2024 roku kilkadziesiąt dużych koncernów, zakładów i firm zapowiedziało zwolnienia grupowe, w każdym wypadku obejmujące po kilkaset osób. Od Jaworzyny Śląskiej po Goleniów...
Kiedy przemarznięci wracamy w jesienne wieczory do domu, nie ma nic lepszego niż filiżanka gorącego napoju. Chili, imbir, kurkuma, kardamon dodane do napojów rozgrzeją nasz organizm, poprawią nastrój oraz... pomogą zmobilizować system odpornościowy.
Czy wiesz, że... Chili, cynamon, imbir, kurkuma, kardamon, goździki – to one powodują, że ciepły napój staje się jeszcze intensywniejszy, przyspiesza krążenie i czujemy, jak ogrzewa nas od wewnątrz. Komponując rozgrzewające herbaty, warto wybrać mieszanki z liśćmi, najlepiej zielone, białe lub rooibos, i urozmaicić je, dodając plastry cytrusów, na przykład grejpfruta, limonki lub pomarańczy. Świetnym uzupełnieniem smaku herbaty będą też kawałki jabłek, gruszek albo domowe konfitury z malin lub czerwonej porzeczki. Ponieważ klasyczne herbaty zawierają teinę, nie są polecane dzieciom ani kobietom ciężarnym. W takich sytuacjach najlepszym rozwiązaniem są herbaty owocowe lub ziołowe, których smakSUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl