Pełnowartościowy posiłek w dwie minuty. Innowacyjne dania gotowe na bazie kaszy i ryżu

ŻYWIENIE [DANIA GOTOWE]

Na polskim rynku rośnie sprzedaż i spożycie dań gotowych. Ten nowy trend nie powinien jednak nikogo dziwić. Konsumenci szukają nowych rozwiązań, które pozwolą im zaoszczędzić czas, a jednocześnie w wygodnej i wartościowej formie wzbogacą codzienne menu. Coraz więcej oferowanych gotowych posiłków jest wyprodukowanych z wysokiej jakości składników, co sprawia, że są one nie tylko smaczne, ale również bardzo pożywne i pełnowartościowe. Czasy, kiedy prawie wszystkie posiłki jadano w domu, już dawno minęły. Zmiany cywilizacyjne, gospodarcze, społeczne wpłynęły w znaczący sposób na sposób odżywiania i nawyki żywieniowe. Coraz szybsze tempo życia powoduje, że Polacy, zwłaszcza ci z młodszego pokolenia, mają coraz mniej wolnego czasu, czego następstwem jest rezygnacja z codziennego przygotowywania własnych posiłków na rzecz korzystania z gotowych smacznych rozwiązań. Potwierdza to badanie Grupy AdRetail oraz Hiper-com Poland, z którego wynika, że już blisko 80 proc.
     
18%
pozostało do przeczytania: 82%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl

W tym numerze