Bitwa o Polskę
Premier Donald Tusk to polityk, który nic nie zrobi dla bezpieczeństwa Polski, czego dowodzi cały jego polityczny życiorys. Jednocześnie zrobi wszystko, by od zajmowania się bezpieczeństwem Polski...
Kiedy wysokie temperatury nie zachęcają do siedzenia w kuchni, ratunkiem może być przyjemnie odświeżający chłodnik. Lekkie, dietetyczne, orzeźwiające chłodniki dostarczają witamin i składników mineralnych, a przy tym są niedrogie i błyskawiczne w przygotowaniu.
Czy wiesz, że... Zupy na zimno zawsze doprawiamy przed schłodzeniem, i to bardziej zdecydowanie niż zupy na ciepło, gdyż po schłodzeniu ich smak staje się mniej intensywny. Tłustą śmietanę z przepisów naszych babć można zastąpić zsiadłym mlekiem, jogurtem, maślanką czy kefirem lub ich mieszanką. Chłodniki orzeźwiają, pomagają uzupełnić płyny, gaszą pragnienie i są doskonałym źródłem witamin w postaci świeżych warzyw i ziół. Najpopularniejsze chłodniki z różnych stron świata: hiszpańskie gazpacho, którego podstawą są pomidor i papryka; chłodnik meksykański z awokado i kolendrą; włoski chłodnik melonowy ze świeżą miętą i prosciutto; wiśniowy chłodnik węgierski z cynamonem, czerwonym winem i
SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów oraz lektora na gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas [email protected]