Przekaż 1,5% na media Strefy Wolnego Słowa. Dziękujemy! Przekaż TERAZ » x

Wielka moc niepozornych „wąsów”

Dodano: 19/03/2024 - Nr 12 z 20 marca 2024

Kiełki to elementy zdrowej diety, prawdziwa bomba witaminowa, a do tego smaczna. Najlepiej chrupać je na surowo – dodawać do sałatek, kanapek, posypywać nimi jogurty, zupy, makarony, ziemniaki, a nawet mięso.

Roladki z łososia z kiełkami

150 g łososia wędzonego w plastrach 100 g serka śmietankowego 50 g sera roquefort 1 łyżka śmietany 25 g kiełków rzodkiewki 25 g kiełków lucerny 1 szczypta suszonych płatków chili 1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli pieprz kilka gałązek koperku

Twaróg utrzyj z serem roquefort i śmietaną. Dodaj drobno posiekaną cebulę. Całość wymieszaj na jednolitą masę. Dopraw pieprzem w razie potrzeby. Płaty łososia rozłóż na desce, posmaruj przygotowanym serkiem, posyp kiełkami, oprósz płatkami chili, a następnie zwiń w ciasne roladki. Roladki pokrój na mniejsze kawałki, udekoruj pozostałymi kiełkami i koperkiem.GP

czas 20 minut   koszt 40 zł stopień trudności łatwe porcji 4

--

Wzrastający kiełek czerpie z 

     
49%
pozostało do przeczytania: 51%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl

W tym numerze