Bitwa o Polskę
Premier Donald Tusk to polityk, który nic nie zrobi dla bezpieczeństwa Polski, czego dowodzi cały jego polityczny życiorys. Jednocześnie zrobi wszystko, by od zajmowania się bezpieczeństwem Polski...
Cynamon to jedna z najstarszych przypraw świata. W starożytności składany był w darze władcom i bóstwom. Dziś jest powszechnie stosowany w kuchni jako dodatek do ciast, wypieków, deserów. Jego magia kryje się w słodkawym i korzennym zapachu.
Czy wiesz, że... Najczęściej spotykamy go w wyrobach cukierniczych. Nadaje się do aromatyzowania herbaty, kawy, piwa i wina grzanego. Pasuje do wszelkich potraw z jabłek. Na Kaszubach używany jest do popularnych śledzi po kaszubsku. Arabowie stosują cynamon do dań z baraniny i bakłażana. Świetnie się sprawdzi w połączeniu z warzywami, takimi jak marchewka, batat czy dynia. Bogaty w wapń, żelazo i mangan cynamon dodaje energii i witalności. Obniża poziom cholesterolu i reguluje poziom cukru we krwi. Poprawia koncentrację i pamięć, ma również działanie antybakteryjne i odkażające. Przyspiesza przemianę materii i trawienie oraz reguluje pracę nerek. Jednak nie powinno się go stosować w czasie ciąży i podczas
SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów oraz lektora na gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas [email protected]