Golgota dzieci. Tak okalecza transpłciowe lobby
Niemal wszystkie polskie organizacje, kliniki i poradnie zajmujące się transseksualizmem i zmianą płci, także u dzieci, od kilku lat powołują się na standardy WPATH – amerykańskiej organizacji...
Lekko słodkawe, z wyczuwalnym aromatem anyżu. Doskonale sprawdzają się w roli zamiennika mięsa, tworzą pyszne kulinarne kompozycje z warzywami, rewelacyjnie smakują w chrupiącej panierce czy dodane do kanapki.
Czy wiesz, że... Boczniak wywodzi się z mroźnych himalajskich wyżyn i jako gatunek liczy aż 39 mln lat. Europejczycy docenili te grzyby dopiero w wieku XVIII. W czasie I wojny światowej były uprawiane na szeroką skalę w Niemczech i traktowane jako ważne źródło pożywienia oraz naturalnych antybiotyków. Regularne spożywanie boczniaków wspiera nasz system odpornościowy, a wszystko dzięki obecności w nich związków fenolowych i tanin, które wykazują właściwości antybakteryjne i antywirusowe. Boczniaki świetnie sprawdzą się w potrawach wegańskich i wegetariańskich jako zamiennik drobiu, wieprzowiny czy owoców morza. Można przygotować z nich zupy, klopsiki, kotlety, frytki. Mogą być solone, fermentowane, smażone, marynowane, suszone iSUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl