Dlaczego warto jeść zupy

Kulinaria [Coś gorącego i smacznego]
Zupy coraz rzadziej goszczą na naszych stołach. Szkoda, bo są smaczne i zdrowe, a do tego bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Nie ma lepszego sposobu na rozgrzanie się w mroźny dzień jak talerz gorącej zupy. Tradycyjny polski obiad to zupa i drugie danie. Obecnie coraz częściej pomijamy gotowanie gorącego wywaru z warzywami i dodatkiem ryżu lub makaronu. Tym samym odbieramy sobie cenną porcję witamin oraz minerałów. Dobrze skomponowana zupa może być pełnowartościowym i pożywnym daniem. Gęsta zupa krem, choćby na bazie białych warzyw – kalafiora, cukinii, pietruszki, selera, z dodatkiem jogurtu naturalnego, doprawiona chili i podana z czosnkowymi grzankami lub kaszą – to doskonały posiłek. Micha takiej zupy rozgrzeje i doda energii po ciężkim dniu. Szczególnie w zimie warto sięgać
18%
pozostało do przeczytania: 82%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

Kup subskrypcję, aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Interesuje Cię pakiet wielu subskrypcji? Napisz do nas redakcja@www.gazetapolska.pl

W tym numerze