Jogurt TOWARZYSZ PEŁEN ZALET

Jogurt to pełnowartościowy składnik jadłospisu, idealnie komponujący się niemal z każdą potrawą



Jogurt jest mlecznym napojem fermentowanym zawierającym żywe kultury bakterii, które wspomagają procesy trawienia i pobudzają aktywność komórek odpornościowych. Szeroką gamę jogurtów oferuje MLEKOVITA. Znajdziemy tu tradycyjne jogurty naturalne, gęste jogurty typu greckiego oraz pokaźny wybór jogurtów owocowych, zarówno pitnych, jak i w kubeczku, produkowanych wyłącznie z najwyższej jakości mleka, bez sztucznych barwników i konserwantów. Ostatnią nowością w tym asortymencie MLEKOVITY jest ekologiczny jogurt naturalny bez GMO – produkt z Certyfikatem BIO, będący dowodem spełnienia norm unijnych dotyczących żywności ekologicznej. Innym z nowych produktów firmy jest jogurt Polski naturalny bez laktozy, który jest odpowiedzią na potrzeby tych, którzy nie mogą spożywać mleka i produktów mlecznych ze względu na nietolerancję laktozy.



MLEKOVITA wprowadziła na rynek innowacyjny napój serwatkowy DarPRO. DarPRO zawiera miliardy wyselekcjonowanych i szczegółowo przebadanych w Polsce, żywych bakterii Lactobacillus plantarum PL4, które naturalnie występują w przewodzie pokarmowym zdrowych ludzi, oraz lekkostrawne białka serwatkowe. Stanowi naturalne źródło witamin z grupy B: B2 (ryboflawiny) oraz B7 (biotyny). Poprawia funkcjonowanie przewodu pokarmowego i ma silne działanie antyoksydacyjne, przez co wygasza stany zapalne jelita i eliminuje bakterie chorobotwórcze. Pamiętaj o produktach fermentowanych w swojej diecie, sprawdzą się jako zdrowe śniadanie, urozmaicą obiad, staną się ucztą dla podniebienia jako deser, a dodatkowo wesprą zdrowie! #







CZY WIESZ, ŻE...

Jogurty to prawdziwy ratunek dla osób, których organizm nie toleruje laktozy. Podczas fermentacji mleka, prowadzącej do powstania jogurtu, ilość laktozy ulega znacznemu zmniejszeniu. Dlatego spożywanie...
[pozostało do przeczytania 58% tekstu]
Dostęp do artykułów: