Wytworny smak DLA WSZYSTKICH

Sery pleśniowe to jedne z produktów uznawanych do niedawna za ekskluzywne. Dziś szturmem zdobywają nasze stoły i wykwintnym smakiem cieszą podniebienia.



Powstają z pasteryzowanego mleka krowiego i podpuszczki. Wśród nich znajdziemy m.in. te z porostem białej pleśni, czyli na przykład popularne u nas Brie i Camembert. Sery z porostem pleśni można jadać jako samodzielne przekąski, serwować w formie przystawki lub wykorzystać jako składnik na przykład sałatek czy koreczków, a nawet sosów. Doskonale smakują smażone, zapiekane lub z grilla. Zawsze należy przechowywać je w lodówce – najlepiej w oryginalnym opakowaniu. Mniej więcej godzinę przed zaserwowaniem, należy je wyjąć, by wydobyć z nich pełnię aromatu. Wśród dostępnych na naszym rynku serów z białą pleśnią na szczególna uwagę zasługują produkty z oferty firmy MLEKOVITA. Sery La Polle Camembert i Brie produkowane są z mleka od krów karmionych paszami wolnymi od modyfikacji genetycznych (GMO), co potwierdzają badania laboratoryjne. Są źródłem pełnowartościowego białka, które dostarcza energii, przyspiesza regenerację mięśni i korzystnie wpływa na samopoczucie. Charakteryzują się również wysoką zawartością wapnia, niezbędnego dla mocnych kości i zdrowych zębów. Wyjątkowe walory smakowo-zapachowe sprawiają, że sery La Polle mają szerokie zastosowanie kulinarne. Teraz La Polle Camembert dostępny jest także w specjalnej formie, idealnej do grillowania, a także w okresie jesienno-zimowym na patelni grillowej. La Polle Camembert został też uhonorowany Złotym Medalem na Międzynarodowych Targach Wyrobów Spożywczych Polagra Food 2017.





PRZEPISY:



CAMEMBERT W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

2 opakowania (2x120 g) sera La Polle Camembert bez GMO MLEKOVITA

1/4 szklanki mleka Wypasionego 3,2% MLEKOVITA

1 duże jajko

1/2 szklanki mąki pszennej

1/3 łyżeczki soli

1/4 łyżeczki...
[pozostało do przeczytania 47% tekstu]
Dostęp do artykułów: