Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Przygotowani na piknik

Dodano: 29/04/2024 - Nr 18 z 30 kwietnia 2024

Maj to czas pikników, spotkań rodzinnych w ogrodzie, wypadów na łono natury i różnego rodzaju imprez na świeżym powietrzu. Majówka to pierwsza wiosenna okazja do odpoczynku – czas przyjemności, relaksu i pysznego jedzenia.

Roladki z tortilli 2 placki tortilli 100 g serka śmietankowego 8 plasterków chorizo 1/2 papryki słodkiej czerwonej garść rukoli 6 plasterków żółtego sera kiełki rzodkiewki  sól pieprz

Placki tortilli posmaruj na całej powierzchni z jednej strony serkiem śmietankowym. Warstwa serka powinna być dosyć gruba, żeby wszystkie składniki dobrze się trzymały. Na rozsmarowanym serku rozłóż plastry chorizo, sera żółtego oraz pokrojoną w cienkie słupki paprykę. Oprósz solą i pieprzem. Na koniec rozłóż rukolę. Placki zwiń w ciasne rulony, owiń folią spożywczą. Roladki przed podaniem rozwiń z foli, posmaruj na wierzchu resztką serka śmietanowego i posyp kiełkami. Pokrój w plastry o grubości około 2 centymetrów i zepnij wykałaczką, która ułatwi serwowanie. 

     
46%
pozostało do przeczytania: 54%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl

W tym numerze