CIA nie ufa resetowcom od Tuska
Prokuratura Okręgowa w Warszawie umorzyła śledztwo przeciwko współpracującym z FSB byłym szefom Służby Kontrwywiadu Wojskowego – gen. Januszowi Noskowi, gen. Piotrowi Pytlowi oraz płk. Krzysztofowi...
Wiosna to okres pikników. Jedzenie na świeżym powietrzu to wspaniała forma spędzania czasu. Wystarczy trochę fantazji, kraciasty koc, wiklinowy kosz pełen smakołyków i uczta na trawie gotowa.
Czy wiesz, że... Swoistym must-have każdej majówki są wiosenne kanapki, obowiązkowo ze świeżymi warzywami. Warto jednak zabrać składniki w osobnych pojemnikach i skomponować kanapki tuż przed konsumpcją. Nie będą „wymęczone” podróżą, a warzywa zapakowane w plastikowych pojemnikach zachowają świeżość i jędrność. Doskonałą propozycją na piknik będą na przykład: naleśniki z szynką lub piersią z kurczaka i warzywami, kruche babeczki z farszem warzywnym i dodatkiem łososia lub wędliny, wytrawne tarty czy tortille. Do pochrupania warto zabrać: pokrojoną w słupki marchewkę, pomidory, cykorię, seler naciowy, paprykę czy rzodkiewkę. Niezastąpione w upalne dni są owoce. Lepiej jednak zrezygnować z tych bardzo soczystych i takich, które szybko psują się pod wpływemSUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl
Miesięczny dostęp do wszystkich treści serwisu www.gazetapolska.pl.
Masz już subskrypcję? Zaloguj się
* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl