Wsparcie dla mediów Strefy Wolnego Słowa jest niezmiernie ważne! Razem ratujmy niezależne media! Wspieram TERAZ » x

Między postem a Morzem Śródziemnym

Dodano: 05/06/2014 - Nr 23 z 4 czerwca 2014
Pod względem materii, z której się składamy, jesteśmy tym, co zjemy. Nic więc dziwnego, że różnego rodzaju książki o dietach zajmują wysokie pozycje na listach bestsellerów. Oznacza to, że wielu z nas chce żyć zdrowo i widzi związek pomiędzy odżywianiem się a stanem naszego ciała i umysłu. Temat zdrowej diety jest także przedmiotem coraz częstszych badań w medycynie. Interesują się nim nie tylko lekarze, ale również przedstawiciele innych dziedzin nauki Jedną z pozycji książkowych, która cieszy się niezmiennie od kilkunastu lat największą popularnością, jest tytuł Ewy Dąbrowskiej „Ciało i ducha ratować żywieniem”. Co ważne, autorka nie jest jedną z wielu nawiedzonych osób, które nagle pod wpływem impulsu przewracają wszystko do góry nogami. Jest lekarzem klinicznym i od wielu lat zajmuje się leczeniem chorób wewnętrznych. W swojej książce spopularyzowała tak niemodne dziś pojęcie, jakim jest post. Czas postu Okazuje się, że w wielu chorobach jest on
     
19%
pozostało do przeczytania: 81%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl

W tym numerze