Przekaż 1,5% na media Strefy Wolnego Słowa. Dziękujemy! Przekaż TERAZ » x

Kompan na SYLWESTROWĄ IMPREZĘ. POŻEGNAJ ROK W TOWARZYSTWIE SERÓW Z MLEKOVITY

Dodano: 26/12/2017 - Nr 52 z 27 grudnia 2017
Zapiekanka, pizza, grzanka, fondue i najzwyklejsza kanapka. Czy jest coś, co łączy te wszystkie dania? Oczywiście! Żadnego z nich nie można sobie wyobrazić bez dodatku sera. Ser żółty to jeden z ulubionych produktów spożywczych Polaków. Jadamy go na kanapkach, dodajemy do sałatek, zapiekamy na pizzy, posypujemy nim makaron, wykorzystujemy do przygotowania szybkich i smacznych imprezowych przekąsek. Jedni uwielbiają jego ciągnącą konsystencję uzyskiwaną po podgrzaniu czy delikatnym zapiekaniu. Inni jako kryterium przyjmują jego twardość, lubią, gdy podczas jedzenia stawia delikatny opór zębom. Obok amatorów gatunków o subtelnym śmietankowym smaku, staną ci, którzy preferują wersje pikantne. Ser może być twardy, dojrzewający, miękki – wybór jest oszałamiający. Na świecie produkowanych jest bowiem aż 4 tys. typów serów, a w samej tylko Polsce ok. 90 (Mlekovita w swojej ofercie ma bogatą gamę serów dostępnych w najróżniejszej formie: blokach, kawałkach, plastrach i
     
16%
pozostało do przeczytania: 84%

Artykuł dostępny tylko dla subskrybentów

SUBSKRYBUJ aby mieć dostęp do wszystkich tekstów www.gazetapolska.pl

Masz już subskrypcję? Zaloguj się

* Masz pytania odnośnie subskrypcji? Napisz do nas prenumerata@gazetapolska.pl

W tym numerze